غذای حضرتی

اگر براي خدا کارکنيد چه موفق بشويد يا نشويد در هرصورت موفق هستيد

غذای حضرتی - انواع ته دیگ

مهدي ناصري
غذای حضرتی اگر براي خدا کارکنيد چه موفق بشويد يا نشويد در هرصورت موفق هستيد

انواع ته دیگ

ته دیگ زعفرانی:

ابتدا کمی آب ته دیگ بریزید  و کمی هم زعفران دم کرده سپس کمی روغن ریخته و برنج آبکش شده را به اندازه ای که نسبت به رنگ زعفران غالب نشه بریزید و صاف کنید سپس ما بقی برنج را بریزید و الی آخر ابتدا حدود ۲۰ دقيقه شعله گاززياد باشد و سپس کم کنيد

ته دیگ با نان لواش :

فقط کمی روغن ته دیگ بریزید ، به هيچ وجه آب نريزيد چون نان به ته ديگ مي چسبد سپس نان را  بچينيد و آرام به طوري که نان جابه جا نشود برنج را بريزيد ، حدود ۱۰ الي ۱۵ دقيقه شعله گاز زياد باشد البته کمي از ميزان شعله اي که براي ته ديگ زعفراني تنظيم کرديم بايد کمتر باشد . سپس شعله را کم کنيد.

ته ديگ به شکل ته چين :

مواد لازم:

ماست  ۱ کيلو

تخم مرغ ۳ عدد

زعفران نيم مثقال

روغن مايع ۱ شيشه معمولي

اگر دوست داشتيد کمي هم گلاب بريزيد

طرز تهيه :

ابتدا تخم مرغ را خوب بزنيد تا رنگش از زردي به سفيدي برگردد سپس ماست را هم جدا گانه بزنيد تا کاملاً روان شود ، تخم مرغ و ماست را با هم مخلوط کنيد و زعفران را به آن اضافه نموده و در نهايت روغن مايع را به آن اضافه کنيد . گلاب راهم که اضافه کنيد مايع ته ديگ شما حاضر است

کمي روغن داخل ديگ بريزيد و مايع را به آن اضافه کنيد روغن و دیگ شما نبايدداغ باشد چون ممکنه تخم مرغ داخل مايعتان ببندد سپس متناسب با میزان مواد ،‌ برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید کمی میزان مواد باید نسبت به برنج بیشتر باشد ، کاملاْ ته دیگ صاف و یکنواختش کنید و آرام آرام باقی برنج را اضافه کنید در مورد شعله گاز هم مثل ته دیگ زعفرانی اقدام کنید .

ته ديگ با سيب زميني:

روغن داخل ديگ بريزيد ميزان روغن نسبت به ته ديگ هايي که تا حالاگفتيم بايد بيشتر باشد سيب زميني ها را داخل ديگ بچينيد و سپس آرام آرام برنج را اضافه کنيد شعله گاز بايد ۲۰ دقيقه اول زياد باشد (به اندازه شعله ته ديگ زعفراني) بعد از آن کم کنيد .

ته ديگ با کاهو :

اين ته ديگ متناسب براي شويد باقالي است .

روغن را داخل ديگ ريخته و برگهاي کاهو را داخل ديگ بچينيد و برنج را بريزيد شعله هم مثل ته ديگ نان لواش تنظيم شود .

ته ديگ با دنده گوسفند :

توصيه مي شود دنده ها را خام ته ديگ نريزيد بنابراين :

اول کمي پياز داخل يک ديگ بريزيد و بعد از آنکه طلايي شد دنده ها را اضافه کنيد و تفت بدهيد کمي نمک سپس فلفل سياه البته بعد از آنکه کمي رنگ دنده ها از حالت قرمزي درآمد و درنهايت کمي آبليمو به آن اضافه کنيد حالا اين دنده ها که طعم خوبي هم گرفته بچينيدته ديگ برنجتان کمي روغن هم بريزيد و برنج را روي دنده ها بريزيد شعله گاز هم مثل ته ديگ نان لواش تنظيم شود

نکته ۱ : مدت زمان براي تمام ته ديگ ها يا به عبارتي دم کشيدن يک ديگ با ۳۰ کيلو برنج  يک ساعت و نيم تا يک ساعت و چهل و پنج دقيقه  مي باشد به استثنا لوبيا پلو که تا ۲ ساعت جا دارد که بماند .  

نکته ۲ : اگرنخواستيد ته ديگ بگذاريد ۲ تا راه داريد :

۱-  وسيله هايي است به نام زير ديگي که بر اساس سايز ديگ ها ساخته شده  داخل ديگ را حدود يک آبگردان بزرگ آب بريزيد و زير ديگي ها را بگذاريد و برنج را روي آن بريزيد و بگذاريد دم بکشد . شعله را هم ابتدا کمي زياد کنيد تا آب داخل ديگ جوش بيايد بعدکم کنيد

۲- کمي آب داخل ديگ بريزيد (کمتراز حالت بالا) و يک مجمعه ( سيني بزرگ) داخل ديگ دمر کنيد وبرنج را روي آن بريزيد .



تاريخ : یکشنبه چهاردهم اسفند 1390 | 7:0 | نویسنده : مهدي ناصري |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.